Introductie platform alternatieve laadoplossingen voor elektrisch vervoerStartpunt voor gemeenten: a...
Website     |     Nieuws     |     Contact
Header_Anders_Laden_Nieuws

Laden in de openbare ruimte - Het kan Anders!

E-mail
info@nklnederland.nl
Website
http://www.nklnederland.nlIntroductie platform alternatieve laadoplossingen voor elektrisch vervoer


Startpunt voor gemeenten: andersladen.nl

Het startpunt voor gemeenten die zich willen voorbereiden op de groei van elektrisch vervoer. Data, factsheets, onderzoeken, ervaringen en discussies rond alternatieve laadmogelijkheden komen hier samen. Wij brengen de mogelijkheden in kaart.

Infographic_Nieuwsbrief_Anders_Laden_600x450

Download de infographic


Het kan slimmer, goedkoper en mooier

Er moeten veel meer laadpunten bij om de groei van elektrische auto’s bij te houden. Dat kost wat, en de straten raken steeds voller. Dit kan slimmer, goedkoper, mooier. Den Haag en Arnhem kennen laadpunten in bestaand straatmeubilair. Rotterdam experimenteerde met inductieladen. In Venlo komen laadpunten in de stoep. Handig om te weten, voordat je het wiel opnieuw uitvindt. Op het platform Anders Laden vinden gemeenten, marktpartijen en onderzoekers elkaar.

De kracht van samenwerken 


“Ik vind op het platform inspiratie voor wat op de markt is. Anders wordt het ‘ieder voor zich’. De kracht zit in samenwerken en krachten bundelen.”


Quirijn Oudshoorn - Gemeente Rotterdam                               
Quirijn_Oudshoorn_Rotterdam_web

www.andersladen.nl

Het platform Anders Laden biedt via de website www.andersladen.nl een overzicht van welke alternatieven voor het laden van elektrische voertuigen al worden toegepast of uitgeprobeerd. De laadpunten in de stoep, maar ook laadpunten in lantaarnpalen en schakeling aan ondergrondse perscontainers. De traditionele laadpaal in de straat is niet meer het enige antwoord op een sterke groei van elektrisch vervoer. Er moeten meer opties worden onderzocht. Er zijn slimme oplossingen, zoals op de site is te zien.

Data, factsheets, onderzoeken, projectbeschrijvingen en discussies
Marktpartijen en onderzoeksinstituten kunnen op het platform zien waaraan behoefte is en waarop zij kunnen inspelen. Ze kunnen op hun beurt gemeenten voeden met hun kennis. Het platform heeft ook een fysiek karakter. Bijvoorbeeld in de vorm van periodieke bijeenkomsten. Via het platform komen data, factsheets, onderzoeken, projectbeschrijvingen én discussies samen. Hierdoor kan het uitgroeien tot een startplek voor standaarden en onderzoek: het brengt gegevens samen en genereert zo weer nieuwe inzichten. Hoe meer gemeenten, marktpartijen en onderzoekers meedoen, hoe verfijnder de informatie wordt.


Rosaura_Frey_gemeente_Den_Haag_web

Niet overgeleverd aan toeval


“Via het platform kan ik aanhaken op bestaande voorbeelden en er vragen over stellen. Zonder zo’n platform ben je overgeleverd aan het toeval op welke oplossing je stuit.”


Rosaura Frey-Radermacher, Gemeente Den Haag


Wat vind je op Anders Laden?

- Voor wie is het platform?
- Welke oplossingen zijn er al?
- Welke gegevens zijn nu beschikbaar?
- Is dit een goede oplossing?
- Informatie over periodieke bijeenkomsten
- Met wie kan ik een idee oppakken?
- Ik wil sparren!
- Zijn er al standaarden?
- Waar en bij wie vind ik hulp?

Meer informatie over Kennisplatform Anders Laden


Link naar online platform: www.andersladen.nl


Periodieke_bijeenkomsten goede_oplossing met_wie_oppakken

Mede mogelijk gemaakt dankzij:

Expertgroep: Dutch-INCERT, ElaadNL, EVConsult, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Rotterdam en Universiteit van Amsterdam.

Gemeenten: Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Venlo.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond het Kennisplatform Anders Laden? Meld u aan en ontvang onze updates. Meer weten over het NKL en onze activiteiten? Ga naar onze website www.nklnederland.nl. Ook in het Engels. Of volg ons via LinkedIn en Twitter. Vragen, suggesties of opmerkingen? Laat het ons weten: info@nklnederland.nl.