Onderwerpen april 2016 - Topics nieuwe Green Deal Laadinfrastuctuur EV- Avere Emobility Conference ...
Website     |     Nieuws     |     Contact
Nieuwsbrief_NKL_spinnenweb

Update NKL - april 2016
Over de nieuwe Green Deal, video OCPI, terugblik Avere...

E-mail
info@nklnederland.nl
Website
http://www.nklnederland.nlOnderwerpen april 2016

- Topics nieuwe Green Deal Laadinfrastuctuur EV

- Avere Emobility Conference - hoe kijken wij terug?

- Limburg sluit aan bij Brabant - terugblik NKL Kennistours

- Resultaat NKL-project Optimaliseren Aansluitservice

- Waarom OCPI? Deel video OCPI - Everybody Benefits

- Lees ook: Update OCPI april


Nieuwe_Green_Deals_web_1

Nieuwe Green Deal Elektrisch Vervoer 2016-2020

Vijf nieuwe Green Deals werden door Minister Kamp van Economische Zaken ondertekend. Een van de deals is de Green Deal Elektrisch Vervoer 2016-2020. Onderdeel is het verbeteren en verruimen van de laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. Hierbij gaat het met name om een betaalbare publieke laadinfrastructuur. De Green Deal focust op het uitrollen van een operationeel landelijk dekkend netwerk en het gezamenlijk vaststellen hoe er in 2020 zal worden geladen. Deze onderwerpen worden in goede samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen uitgewerkt. Het NKL verzamelt vanuit de platformfunctie de noodzakelijke (wetenschappelijke) kennis, geeft deze vorm en deelt deze met alle stakeholders die in dit proces een bijdrage gaan leveren.


image2

Avere E-mobility - een terugblik

Woensdag 13 april kwamen zo'n 300 mensen vanuit de hele wereld naar Amsterdam voor de internationale conferentie: Avere E-mobility 2016. In het Koninklijk instituut voor de Tropen KIT werd een dag lang gesproken over trends op het gebied van elektrisch vervoer. Veelbesproken onderwerpen waren: smartcharging, publieke laadinfrastructuur, elektrische voertuigen, beleid en regelgeving en innovatie. Behalve het delen van informatie was het ook een prima gelegenheid om te netwerken. Steeds vaker wordt het NKL door andere landen uit Europa of zelfs daarbuiten benaderd met vragen over publieke laadinfrastructuur. Voor ons was Avere daarom het uitgelezen moment om onze website ook Engelstalig toegankelijk te maken.


Limburg kiest voor Brabantse aanpak

Provincie Limburg kiest voor de Brabantse Aanpak. Limburg gaat samen met de Noord-Brabant een grote uitbreiding van het aantal publieke laadpalen voor elektrische auto’s aanbesteden. Met 240 extra laadpalen verdubbelt het aantal in Limburg. Tijdens de NKL Kennistour Limburg deed de provincie Noord-Brabant de Limburgse gemeenten een mooi aanbod om mee te doen met de Brabantse Aanpak. Dit aanbod is enthousiast ontvangen. Meer informatie over NKL Kennistour Limburg.

collage_kennistour_limburg2 Kennistour Noord-Brabant

Kennistour Limburg

Kennistour Noord-Brabant


Optimaliseren_aansluitservice_2_kln_1

Optimaliseren Aansluitservice - Rapport beschikbaar

Het NKL project 'Optimaliseren Aansluitservice' is afgerond en het resultaat is beschikbaar. Het project maakt door middel van een inventarisatie duidelijk waar de processen rond de aansluitservice van netbeheerders kunnen worden geoptimaliseerd. Daaranaast worden de eisen en wensen op het gebied van monitoring helder. Het optimaliseren van de aansluitservice is onderdeel van de totale ketenoptimalisatie van publieke laadinfrastructuur van elektrisch vervoer.

OCPI Everybody Benefits

Video OCPI - Everybody benefits!

De video 'OCPI - Everybody benefits' brengt het belang van OCPI in beeld. OCPI is een internationaal en onafhankelijk protocol dat een betaalbare en toegankelijke publieke laadinfrastructuur ondersteunt. Inmiddels heeft een grote groep internationale organisaties zich aangesloten. De video geeft antwoord op de volgende vragen: Welk probleem lost OCPI nu eigenlijk op en voor wie? Wat levert OCPI op? Meer over OCPI.


Meld je ook aan voor de Engelstalige nieuwsbrief: Update OCPI


Meer weten over het NKL en onze activiteiten? Ga naar onze website www.nklnederland.nl
Nu tweetalig
Of volg ons via LinkedIn, Twitter en Facebook. Vragen, suggesties of opmerkingen? Laat het ons weten: info@nklnederland.nl. Wij zijn benieuwd! Dank voor het meedenken!